HomeContact

Birgit Meijer

Mijn zelfstandig ondernemerschap is niet een lang gekoesterde wens of droom die uitkomt. Ik ben niet van alleen en krijg juist energie en inspiratie door samen te werken met anderen, maar er komt een moment in je leven waarop je de balans opmaakt. Dat moment kwam voor mij na ruim 15 jaar hard werken in loondienst in de zomer van 2009. Tijd voor een nieuwe carrièrestap. Maar welke? De zoektocht die volgde maakte duidelijk wat me te doen stond; ik nam ontslag bij Deloitte en ontwikkelde vanuit de gedachte 'zelfstandig, maar niet alleen', een netwerkconcept waarin ik op basis van vertrouwen en toegevoegde waarde kon samenwerken met andere zelfstandig ondernemende professionals. 

Toen nog de naam. Ik wilde iets korts, iets krachtigs, iets van mezelf zonder m'n eigen naam te gebruiken. Ook moest 't een link hebben met waar ik voor sta en wat ik wil uitstralen. Wat ik leuk vind (en ook goed kan) is 't aan elkaar knopen van vraag & aanbod, probleem & oplossing, inhoud & proces, mens & organisatie. Birgit verbindt, B(irgit) link(t). Maar dan met de hoofdletter Q. Dat heb ik altijd al een mooie letter gevonden; rond & vrouwelijk, staat voor 'oneindig' en dus voor kracht. BlinQ, de naam was geboren. Van mijn beste vrienden kreeg ik op oudjaarsavond 2009 een straatnaambord met daarop 'BlinQ Plaza'. Dat bord prijkt sindsdien op de deur van mijn 'kantoor' en symboliseert mijn start aan het bouwen aan iets moois en heel eigens.

In onze samenwerking ben ik de (ver)bindende factor. Naast werkzaamheden in het proces van lead tot opdracht, organiseer en coördineer ik als een ‘spin in ’t web’ de acquisitie en het relatiebeheer en breng vraag en aanbod bij elkaar. Daarnaast ben ik op interimbasis actief waarbij ik warm loop voor uitdagingen waarin verandering in combinatie met de menselijke factor de boventoon voeren. 

 

Recente opdrachten:

december 2017 - heden Gemeente Zwolle
Interim Sectiehoofd Vergunningen, Administratie & BAG
Aansturing van 25 medewerkers verdeeld over 3 teams binnen de afdeling Fysieke Leefomgeving inclusief verandertraject ter verbetering van procesinrichting en positionering.

juli 2015 - heden  Gemeente Zwolle
Interim Teammanager Backoffice Sociaal wijkteam
Aansturing van 25 medewerkers die zich bezighouden met het procesondersteuning en administratieve afwikkeling van beschikkingen in het kader van de WMO, Jeugdwet en Participatie. 

september 2016 - november 2017 Gemeente Zwolle
Projectleider Basis op Orde Team Vergunningen Algemeen

Om de kwetsbaarheid te verminderen en de efficiency en kwaliteit te vergroten is op basis van ons advies in combinatie met een door ons uitgevoerd formatie onderzoek, besloten tot een kanteling van het team. Dat betekent van product- naar procesaanpak inclusief bijbehorende differentiatie op inhoud, proces en functie. 

september 2016 - december 2017 Ambulancezorg UMCG
Begeleiding implementatie procesverbetering

In aansluiting op ons onderzoek naar mogelijke aanpassingen in een aantal financieel-administratieve processen en systemen is ons gevraagd een rol te spelen in het vervolgtraject waarbij de verbeteringen daadwerkelijk worden geïmplementeerd.

april 2017 - januari 2018 Gemeente Zwolle
Projectleider Implementatie Sociaal wijkteam
De gemeenteraad heeft op 3 april jl. besloten het Sociaal wijkteam definitief als afdeling onder te brengen bij de gemeente.

Projectopdracht:
Zorgdragen voor een zorgvuldig implementatie- en desintegratietraject waarbij op 01-01-2018 alle huidig –van de moederorganisaties (MEE, De Kern, Travers en Jeugdbescherming Overijssel)- gedetacheerde medewerkers van het SWT in dienst zijn van de gemeente Zwolle. Dit project is uitgevoerd binnen het juridisch kader van 'overgang van onderneming'. 

mei 2015 - januari 2017  Gemeente Zwolle
Projectleider herinrichting backoffice Sociaal wijkteam 

juni 2014 - oktober 2015  Werkvoorzieningschap Zwolle
Project herinrichting salarisadministratie

Typisch Birgit

Peoplemanager
Verander- en procesmanagement
Communicatie
Marketing & Sales
Coaching & begeleiding
Interim management
Projectleider

Contactgegevens:
06 - 145 45 199
bmeijer@BlinQ-bemiddeling.nl